PALVELUT

KATON PESU

 

Oli kattotyyppinä mikä tahansa - epäpuhtaudet aiheuttavat aina katoille hallaa. Pesu on ehdoton toimenpide ennen kuin kattoa maalataan tai pinnoitetaan uudelleen. Vaikka katto ei olisikaan vielä uuden maalipinnan tarpeessa - kannattaa se silti pestä aika ajoin. Pesu painepesurilla oikein tehtynä ei kattoa riko, eikä kuluta.  Tiilikattojen pesun jälkeen katemateriaali kannattaa aina vähintään kyllästää värittömällä pintakäsittelyaineella. Tarjoamme tämän vaihtoehdon asiakkaalle aina tiilikattojen pesun yhteydessä. 

TIILIKATON PINNOITUS

 

 

Pesun jälkeen tiilikatto käsitellään sammaleen tuho- ja suoja-aineella. Katon pintaan levitetään sammalmyrkkyä kauttaaltaan ja sen annetaan vaikuttaa noin yhden vuorokauden ajan. Tämän jälkeen katon voi pinnoittaa. Pinnoitus suoritetaan kahteen kertaan. Ensimmäinen kerros ruiskutetaan ohennettuna maaliruiskulla. Toisen kerroksen voi tehdä jo samana päivänä. Ensimmäisen tiilirivin päädyt pensselöidään huolellisesti. 

TIILIKATON SUOJAKÄSITTELY 

Kyllästäminen, eli suojakäsittely on teknisesti lähes yhtä tehokas toimenpide, kuin tiilen pinnoittaminen värillisellä pinnoiteaineella. Kyllästeaine sulkee materiaalin pintakerroksen, hylkii vettä ja likaa sekä kestää sään tuomaa rasitusta jatkossa huomattavasti paremmin. Tämä sopii katoille, joissa pinnoitekerros on vielä suhteellisen hyvässä kunnossa.

PELTIKATON MAALAUS

 

Peltikaton huoltaminen aloitetaan huolellisella pohjatyöllä. Ruosteiset kohdat poistetaan teräsharjalla ja käsitellään ruosteenestomaalilla. Peltikatto pestään painepesurilla sekä harjalla ja peltipesuaineella. Tämän jälkeen katto maalataan 1-2 kertaan peltikattomaalilla. 

 

RÄNNIEN PUHDISTUS

 

 

 

 

Suositellaan tehtäväksi ainakin syksyisin ja keväisin. Vesikourut, toisin sanoen rännit keräävät roskia etenkin lehtien putoamisen aikaan. Täyttyneet rännit voivat pahimmillaan aiheuttaa vesivahinkoja tai sadevesijärjestelmän rikkoontumisen. Sadevesijärjestelmän tarkoitus on ohjata katolta tuleva vesi oikeaan paikkaan turvallisesti. Pakkasten aikaan väärään kohtaan maantasossa kertyvä vesi jäätyy ja aiheuttaa vaarallisia tilanteita kotipihassa. Rännit on syytä pitää puhtaina että vesi ohjautuisi oikein - katolta vesikouruihin ja niitten kautta syöksyputkille ja aina sadevesiviemäriin. Vesikourujen tyhjennykseen on useita tapoja. Ne voidaan tyhjentää alakautta työskentely- tai rakennustelineitä hyödyntäen, katon kautta turvavaljaiden ja köyden kanssa tai käyttämällä ränni-imuria. Rännien puhdistuksen jälkeen huuhdellaan koko järjestelmä vedellä sekä harjataan tarpeen mukaan puhtaaksi. Rännit pestään tarvittaessa myös ulkopuolelta. 

 

LUMENPUDOTUS

 

 

 

 

Lumenpudotus kannattaa toteuttaa mikäli lunta on kertynyt katolle talven aikana useita kymmeniä senttejä. Painokuorma rakenteille voi käydä suureksi sään lämmetessä ja se voi aiheuttaa pahimmillaan esimerkiksi peltikatossa vuotoja. Lähtökohtaisesti sortumisvaaraa asuinrakennuksissa lumen aiheuttaman painokuorman takia ei ole. 

Yleisempiä haittoja ovat kattoturvatuotteiden rikkoontumiset ja vääntymiset sekä äkillisesti alas tulevan lumen aiheuttama turvallisuusriski. Suuren lumimäärän putoaminen katolta ihmisen tai eläimen päälle on hengenvaarallista. Rakennuksen ympärillä oleva vaarallinen alue kannattaa rajata ja tarvittaessa pudottaa lumet. Kerrostaloissa ihmisten varoittaminen alueen rajauksella ja muilla keinoilla voi olla hankalampaa ja siksi lumet kannattaa pudottaa mahdollisimman pian. 

Toteutamme työn turvallisesti ja kattoa rikkomatta. Jätämme katon pintaan aina vähintään 10 senttimetrin lumikerroksen ja varmistumme siitä ettei katon pinta kärsisi. Hoidamme lumenpudotukset kohteen suurudesta riippumatta. Lumenpudotus onnistuu niin hallin kuin omakotitalon katolta. 

MUITA PALVELUITA

Meiltä saat myös pienet asennus- ja korjaustyöt, jääpuikkojen tiputukset, rikkinäisten tiilien vaihdot, huopa- ja tiilikattojen harjaukset ja myrkytykset sekä kattoikkunoiden pesut. 

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä ratkaisua. Puhelimitse 0443434484.