top of page

 

KATON PESU

Katon pesu on tärkeä osa kodin ylläpitoa ja kunnossapitoa, ja se voi auttaa pidentämään katon käyttöikää.

 1. Pidentää katon käyttöikää:  Katon pesu poistaa likaa, lehtiä, sammalta ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa kattomateriaalia ajan myötä.

 2. Parantaa katon ulkonäköä: Pesemällä katon voit parantaa sen ulkonäköä ja säilyttää sen kauniina ja hyväkuntoisena. Katto on yksi talon näkyvimmistä osista, ja sen ulkonäkö vaikuttaa merkittävästi talon julkisivuun.

 3. Vähentää kosteusvaurioita: Likainen ja tukossa oleva katto voi johtaa kosteusvaurioihin, kuten homeeseen ja lahovaurioihin. Pesemällä katon säännöllisesti voit poistaa kosteutta kerääviä epäpuhtauksia, jotka voivat johtaa näihin vaurioihin.

 4. Lisää turvallisuutta: Katto voi tulla liukkaaksi, jos se on likainen tai sammaleen peitossa. Puhdistamalla katon voit lisätä turvallisuutta ja vähentää riskiä liukastumisesta tai kaatumisesta.

 

Oli kattotyyppinä mikä tahansa - epäpuhtaudet aiheuttavat aina katoille hallaa. Pesu on ehdoton toimenpide ennen kuin kattoa maalataan tai pinnoitetaan uudelleen. Vaikka katto ei olisikaan vielä uuden maalipinnan tarpeessa - kannattaa se silti pestä aika ajoin. Pesu painepesurilla oikein tehtynä ei kattoa riko, eikä kuluta.  Tiilikattojen pesun jälkeen katemateriaali kannattaa aina vähintään kyllästää värittömällä pintakäsittelyaineella. Tarjoamme tämän vaihtoehdon asiakkaalle aina tiilikattojen pesun yhteydessä. 

TIILIKATON PINNOITUS

Tiilikaton pinnoitus tarkoittaa katon pinnan päällystämistä suojaavalla kerroksella, joka suojaa kattoa kosteudelta, UV-säteilyltä, sammaleelta, leviltä ja muilta epäpuhtauksilta. Pinnoitus voidaan tehdä erilaisilla materiaaleilla, kuten akryyli- tai silikaattipinnoitteilla.

Tiilikaton pinnoituksen hyödyt ovat:

 1. Kattavan suojan antaminen: Tiilikatto altistuu monille sääolosuhteille, kuten auringonvalolle, sateelle, lumelle ja tuulelle, mikä voi vahingoittaa kattomateriaalia. Pinnoitus suojaa kattoa näiltä sääolosuhteilta ja pidentää katon käyttöikää.

 2. Ulkonäön parantaminen: Pinnoitus voi parantaa tiilikaton ulkonäköä, kun se kattaa katon kaikki sammaleet, levät ja muut epäpuhtaudet. Pinnoitus voi antaa katon uuden ilmeen, mikä voi lisätä kotisi arvoa.

 3. Huoltokustannusten vähentäminen: Pinnoitus voi vähentää huoltotarvetta, kun se suojaa kattoa epäpuhtauksilta ja säänvaihteluilta. Tämä voi johtaa säästöihin katon huoltokustannuksissa.

 

Tiilikaton pinnoitus on hyödyllinen ja kustannustehokas tapa suojata ja pidentää katon käyttöikää, parantaa sen ulkonäköä ja vähentää huoltokustannuksia. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että pinnoitus tehdään oikein ja sopivilla materiaaleilla, jotta katon toimivuus ja kestävyys eivät kärsi.

TIILIKATON SUOJAKÄSITTELY 

Tiilikaton suojakäsittely tarkoittaa katon suojaamista erilaisilta ulkoisilta tekijöiltä, kuten kosteudelta, sammalelta, leviltä ja UV-säteiltä. Suojakäsittely voidaan tehdä erilaisilla tuotteilla, kuten sammaleenestoaineilla, levänestoaineilla ja vesitiiviillä suoja-aineilla. Suojakäsittely on tärkeää, koska kosteus ja epäpuhtaudet voivat vaurioittaa kattomateriaalia ajan myötä ja johtaa katon ennenaikaiseen kulumiseen ja vuotoihin.

Tiilikaton suojakäsittelyn hyödyt ovat:

 1. Kattavan suojan antaminen: Tiilikatto altistuu monille sääolosuhteille, kuten auringonvalolle, sateelle, lumelle ja tuulelle, mikä voi vahingoittaa kattomateriaalia. Suojakäsittely suojaa kattoa näiltä sääolosuhteilta ja pidentää katon käyttöikää.

 2. Säästöjen aikaansaaminen: Suojakäsittely voi auttaa säästämään rahaa pitkällä aikavälillä, kun huoltotarve ja korjauskustannukset vähenevät.

 3. Huoltotarpeen vähentäminen: Suojakäsittely voi vähentää huoltotarvetta, kun se suojaa kattoa epäpuhtauksilta ja säänvaihteluilta. Tämä voi johtaa säästöihin katon huoltokustannuksissa.

 4. Ulkonäön parantaminen: Suojakäsittely voi parantaa tiilikaton ulkonäköä, kun se suojaa katon kaikki sammaleet, levät ja muut epäpuhtaudet. Katto saattaa näyttää siistimmältä ja uudemmalta, mikä voi lisätä kotisi arvoa.

On tärkeää huomata, että tiilikaton suojakäsittelyä ei pidä sekoittaa katon pinnoitukseen. Suojakäsittely suojaa kattoa vaurioilta, kun taas pinnoitus voi tarjota myös muita etuja, kuten energiasäästöä. Ennen kuin päätät tiilikaton suojakäsittelystä, on suositeltavaa kuulla ammattilaisen neuvoja katon tilanteesta ja sopivasta tuotteesta.

RÄNNIEN PUHDISTUS

Rännien puhdistuspalvelu on tarpeellinen huoltotoimenpide kiinteistön kunnossapidossa. Rännien tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvesi pois katolta ja pois kiinteistöltä.

Suositellaan tehtäväksi vähintään kerran vuodessa. Vesikourut, toisin sanoen rännit keräävät roskia etenkin lehtien putoamisen aikaan. Täyttyneet rännit voivat pahimmillaan aiheuttaa vesivahinkoja tai sadevesijärjestelmän rikkoontumisen. Sadevesijärjestelmän tarkoitus on ohjata katolta tuleva vesi oikeaan paikkaan turvallisesti. Pakkasten aikaan väärään kohtaan maantasossa kertyvä vesi jäätyy ja aiheuttaa vaarallisia tilanteita kotipihassa. Rännit on syytä pitää puhtaina että vesi ohjautuisi oikein - katolta vesikouruihin ja niitten kautta syöksyputkille ja aina sadevesiviemäriin. Vesikourujen tyhjennykseen on useita tapoja. Ne voidaan tyhjentää alakautta työskentely- tai rakennustelineitä hyödyntäen, katon kautta turvavaljaiden ja köyden kanssa tai käyttämällä ränni-imuria. Rännien puhdistuksen jälkeen huuhdellaan koko järjestelmä vedellä sekä harjataan tarpeen mukaan puhtaaksi. Rännit pestään tarvittaessa myös ulkopuolelta. 

 

LUMENPUDOTUS

Lumenpudotus kannattaa toteuttaa mikäli lunta on kertynyt katolle talven aikana useita kymmeniä senttejä. Painokuorma rakenteille voi käydä suureksi sään lämmetessä ja se voi aiheuttaa pahimmillaan esimerkiksi peltikatossa vuotoja. Lähtökohtaisesti sortumisvaaraa asuinrakennuksissa lumen aiheuttaman painokuorman takia ei ole. 

Yleisempiä haittoja ovat kattoturvatuotteiden rikkoontumiset ja vääntymiset sekä äkillisesti alas tulevan lumen aiheuttama turvallisuusriski. Suuren lumimäärän putoaminen katolta ihmisen tai eläimen päälle on hengenvaarallista. Rakennuksen ympärillä oleva vaarallinen alue kannattaa rajata ja tarvittaessa pudottaa lumet. Kerrostaloissa ihmisten varoittaminen alueen rajauksella ja muilla keinoilla voi olla hankalampaa ja siksi lumet kannattaa pudottaa mahdollisimman pian. 

Toteutamme työn turvallisesti ja kattoa rikkomatta. Jätämme katon pintaan aina vähintään 10 senttimetrin lumikerroksen ja varmistumme siitä ettei katon pinta kärsisi. Hoidamme lumenpudotukset kohteen suurudesta riippumatta. Lumenpudotus onnistuu niin hallin kuin omakotitalon katolta. 

MUITA PALVELUITA

Meiltä saat myös pienet asennus- ja korjaustyöt, jääpuikkojen tiputukset, rikkinäisten tiilien vaihdot, huopa- ja tiilikattojen harjaukset ja myrkytykset sekä kattoikkunoiden pesut. 

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä ratkaisua. Puhelimitse 0443434484.

bottom of page